sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Breaking Bad (2008) –sarja, 5. tuotantokausi / Season 5





















Pahoille teille lähteneestä kemianopettajasta kertova Breaking Bad päätti neljännen kautensa Walterin voitonjulistukseen Gustavo Fringin onnistuneen murhan jälkeen. Viides ja samalla viimeinen kausi aloittaa murhan jälkipyykkien selvittelyllä ja siirtyy siitä liiketoimien uudelleenkäynnistämiseen. Ihmissuhteita palautetaan ja katkotaan, kotona on hankalaa ja Hank alkaa päästä lähelle mystistä Heisenbergiä. Vanhoja kaivellaan ja tuttuun tapaan jengiä laitetaan kunnolla lihoiksi.

Breaking Bad on kerännyt vuosien varrella läjäpäin palkintoja ja on vain parantunut kausi kaudelta. Viides kausi tuo ruudulle traagisia kohtaloita ja toki pakolliset loppukähinät. Kun miettii sarjaa kokonaisuutena taaksepäin, on pakko todeta, että se on yksi hienoimmista televisiosarjoista ikinä. Hahmojen kehityksen kaari on uskomaton ja kautta linjan kerrassaan mahtavat näyttelijäsuoritukset saavat upeat hahmot tuntumaan pelottavan todellisilta. Erityisesti mieleen jää se kuinka askel askeleelta hyväntahtoisesta opettajasta kehkeytyy murhanhimoinen huumelordi. Walter White ja absurdit tilanteet, joihin hän ajautui sarjan aikana, tulevat olemaan vertailukohtana vielä lukemattomille muille sarjoille.

Breaking Badin viimeinen kausi on jännittävä, koskettava ja ikimuistoinen. Sarjan loppu on verinen ja tavallaan yllätyksetön, mutta ehdottomasti sarjan arvoinen. Sarjaa toivoisi tietysti näkevänsä lisää, mutta oikeasti täydellinen sarja lopetettiin juuri täydelliseen aikaan.


10 / 10





Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...