torstai 27. syyskuuta 2012

Breaking Bad (2008) –sarja, 1. tuotantokausi / Season 1



Breaking Bad kertoo parantumatonta syöpää sairastavasta kemianopettajasta, joka päättää turvata perheensä taloudellisen tulevaisuuden valmistamalla huippuluokan metamfetamiinia. Parikseen hän ottaa entisen oppilaansa, joka on jo alalla. Golden Globe-palkitun sarjan pääosissa ovat Bryan CranstonAnna Gunn ja Aaron Paul.

Sarjan ilmeikkäät näyttelijät ovat kerrassaan loistavia ja Bryan Cranston on kuin luotu esittämään hänelle annettua roolia. Henkilöhahmot ovat todella syviä ja niihin samaistuminen on helppoa. Breaking Badin tarina on mielenkiintoinen ja vakavaa draamaa kevennetään hienosti absurdeilla tilanteilla. Tarina etenee alussa ja lopussa vauhdilla, mutta tuotantokauden puolivälissä on hetki tyhjäkäyntiä. Tarinan taustalla on nähtävissä syvempien yhteiskunnallisten teemojen käsittelyä.  

Omaleimainen, välillä lähes hiljainen äänimaailma, joka korostaa tekemisen ääniä vaihtelee voimakkaiden ja nerokkaasti valittujen taustamusiikkien kanssa. Sarjan kuvaus on sekin erittäin hyvin onnistunut.

Breaking Bad –sarjan 1. tuotantokausi tarjoaa upeasti tuotettua ja toteutettua draamaa mustalla huumorilla höystettynä. Sarja sopii hiukan aikuisempaan makuun ja se kannattaa ehdottomasti tarkistaa, jos se on jostain syystä jäänyt väliin.


9 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...