maanantai 22. lokakuuta 2012

Ice Age 4: Mannerten mullistus / Ice Age: Continental Drift (2012)



Ice Age: Continental Drift (Suomessa “Ice Age 4: Mannerten mullistus”) kertoo siitä kuinka tutut jääkautiset eläinsankarit Manny, Diego ja Sid ajautuvat eroon laumastaan mannerten muuttuessa. Kaverukset päätyvät merille ja kohtaavat siellä piraatteja ja muita kummajaisia. Päämääränä on tietysti päästä takaisin kotiin.

Ice Age: Continental Driftin tavoiteltua katsojakuntaa on vaikea määritellä. Käsiteltävät teemat ovat selkeästi aikuisille suunnattuja, mutta huumori puolestaan sopii lähinnä keskenkasvuisille ja lapsille. Pirates of The Caribbean­-sarjasta pöllityt hahmot eivät istu elokuvaan laisinkaan ja kaikki uudet eläimet ovat muutenkin typeriä karikatyyrejä, joiden ääninäyttely on mennyt pahasti yli. Päämäärätöntä juonta ei korjaa Braveheartin ja muiden tunnettujen elokuvien kopioiminen sinne tänne tai välissä esitetty täysin irrallinen ja tylsä musikaalinumero.

Monet elokuvan kohtaukset ovat liioitellun vauhdikkaita, mutta eivät hyvällä tavalla kuten Madagascar 3:ssa, vaan siten, että hilpeyden sijaan ne aikaansaavat lähinnä myötähäpeää elokuvan tekijöitä kohtaan. Samaan aikaan Ice Age: Continental Drift onnistuu kuitenkin olemaan myös vakava ja pitkäveteinen. Saavutus sinällään. Animaatio ei sekään ole enää parasta a-luokkaa vaan esimerkiksi eläinten turkit näyttävät välillä tönkkösuolatuilta.

Ice Age: Continental Drift on kauniisti ilmaistuna täydellistä elämän tuhlausta. Elokuvan suurinta antia on ihmetellä, miten hitaasti aika voikaan kulua sitä katsoessa. Jos näette tämän elokuvan kopion lojumassa jossain, tehkää maailmalle palvelus ja hävittäkää se.


1 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...