torstai 4. heinäkuuta 2013

The Walking Dead (2010) –sarja, 3. tuotantokausi / Season 3






















Zombeja täynnä olevan maailman keskellä sinnittelevistä ihmisistä kertova The Walking Dead jatkaa kolmannella kaudellaan ilman suuria yllätyksiä. Kausi alkaa rytinällä ja uusi turvapaikka löytyy, kuten myös vanhoja naamoja ja uusiakin tuttavuuksia. Alkupuolella seurataan kahta erillistä tarinaa, jotka myöhemmin yhtyvät enemmän tai vähemmän yhdeksi. Salaisuudet ovat pimeitä ja mielenterveysongelmat nousevat esille useammallakin tavalla. Perheen sisäiset ongelmat ja jakautuneet lojaliteetit ryhmittelevät ihmisiä eri joukkoihin, mutta yhtä kaikki, jengiä lähtee lihoiksi päähenkilöitä myöten. Taistelut kärjistyvät paikoin avoimeksi sodaksi ja toiminta kohdistuukin tällä kaudella enemmän toistaiseksi eläviin henkilöihin.

Pääosissa jatkavat Andrew Lincoln, Chandler Riggs, Norman Reedus, Melissa McBride, Steven Yeun, Melissa McBrideLauren Cohan, Sarah Wayne Callies, Laurie Holden, Scott Wilson ja Emily Kinney. Uusina tai palaavina hahmoina ruudulla näkyvät mm. Danai Gurira, David Morrissey, IronE Singleton ja Jose Pablo Cantillo.

Valitettavasti The Walking Dead alkaa 3. tuotantokaudellaan kärsiä paikoillaan junnaamisesta. Kaikkea kyllä tapahtuu kokoajan, mutta jollain tavalla suunta on hukassa. Esimerkiksi taudin syitä ei pahemmin mietitä, kuten ei sitäkään, onko muualla selvinneitä tai mitä tapahtuu Amerikoiden ulkopuolella. Jännitystä ja tunteikkaita kohtauksia on toki tarjolla, mutta samojen kuvioiden toistaminen alkaa jo hiukan puuduttaa. Toivottavasti seuraava kausi tuo asioihin uuden näkökulman.


7 / 10





Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...