maanantai 10. kesäkuuta 2013

Broken City (2013)





Broken City kertoo Mark Wahlbergin esittämästä ex-poliisista, jonka New Yorkin pormestari (Russell Crowe) palkkaa vakoilemaan vaimoaan (Catherine Zeta-Jones). Vaalit odottavat nurkan takana, vastaehdokas (Barry Pepper) hengittää niskaan ja keskeneräinen kiinteistökauppa herättää yleistä keskustelua. Lisäksi kulisseissa häärii poliisikapteeni (Jeffrey Wright), joka tuntuu olevan kaikkien puolella ja kaikkia vastaan.

Likaisesta pelistä ja politiikasta kertova Broken City muuttuu puolenvälin jälkeen mielenkiintoiseksi vain voidakseen lopussa mennä jo hiukan liian pitkälle. Mysteerejä ja kliseitä yhdistelevä juoni tuo tietyltä osin mieleen Chinatown –elokuvan, mutta kaikista käänteistä huolimatta se jokin puuttuu eikä elokuvista pitäisi oikeastaan puhua samassa lauseessa. Wahlberg tekee miehelle ominaisen tympiintyneen ja epätoivoisen roolisuorituksen, mutta Russell ja Zeta-Jones tuovat pienen valopilkun kastiin. Toimintaa on otettu mukaan muutama kohtaus ja draamaa haetaan irtonaiseksi jäävällä suhdesotkulla.

Visuaalisesti onnistunut Broken City on niitä elokuvia, joissa mikään ei ole sitä miltä näyttää. Katsojalle tarjolla on lähinnä hidastempoinen dekkari, joka kärsii yhtä oudoista ongelmista kuin päähenkilönsäkin. Periaatteessa Broken City on ihan viihdyttävä pätkä jos pitää genrestä, mutta muut se voi jättää kylmäksi.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...