torstai 13. kesäkuuta 2013

A Good Day to Die Hard (2013)






















Die Hard -elokuvasarjan viides osa A Good Day to Die Hard alkaa kun John McClane (Bruce Willis) lähtee etsimään vuosia kadoksissa ollutta poikaansa Jackia (Jai Courtney) Venäjältä. Tapansa mukaisesti vaikeudet löytävät Johnin hyvin pian ja hän päätyy nykyään CIA­:lle työskentelevänsä jälkikasvunsa kanssa suojelemaan poliittista vankia (Sebastian Koch), jolla on tietoja laittomasta ydinmateriaalikaupasta.

A Good Day to Die Hard vie katsojan Moskovan kaduille, joissa kaahaillaan pitkään ja hartaasti ja kaupunkia ja autoja pistetään oikein urakalla palasiksi. Sieltä seikkailu jatkuu Ukrainaan kohti Tšernobyliä, jossa laitetaan sitten kaikkea muuta palasiksi. Sarjalle uskollisesti pahiksilla on törkeästi resursseja käytössään ja Johnilla ei oikein mitään. Tällä kertaa faneilla on päähenkilön kohtalo ja he saavat sen tyhjän kortin. Juoni on tylsä ja epäuskottava, dialogi on huonoa, vitsejä ei ole tarjolla ja draama on perin väsynyttä. Näyttelijäsuoritukset ovat nekin ilmeettömiä, mutta se ei haittaa koska hahmot ovat täysin yksiulotteisia.

On aina sääli nähdä kuinka ne kuuluisat huonot jatko-osat rapauttavat elokuvasarjan. A Good Day to Die Hard on juuri sellainen lisä Die Hard -sarjaan eikä se tuo ruudulle muuta kuin tutun likaisen miehen, joka tällä kertaa ampuu ja kaahaa liian pitkistä kohtauksista koostuvassa, paikoin sekavassa kyhäelmässä.


4 / 10




Arvostelussa oli elokuvan extended -versio. En voi verrata sitä tavalliseen versioon koska en ole sitä katsonut enkä niin myöskään aio tehdä.

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...