sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Mahtava Oz / Oz the Great and Powerful (2013)





Sam Raimin ohjaama Oz the Great and Powerful (Suomessa “Mahtava Oz”) on eräänlainen esiosa Ihmemaa Oz –elokuvalle. Uransa kanssa kamppaileva sirkustaikuri (James Franco) tempautuu maahan, jossa on oikeaakin taikuutta ja huomaa, että hänen halvat temppunsa eivät riitä kun ympärillä häärii kolme vallasta taistelevaa kaunista noitaa (Mila Kunis, Rachel Weisz ja Michelle Williams).

Oz the Great and Powerful on kuin kapina nukkekodissa. Se on visuaalisesti kaunis ja Danny Elfmanin musiikit toimivat, mutta lopputulos on samaan aikaan jotenkin innostunut ja lattea. Suoraviivaisen juonen tueksi olisi kaivannut edes toimivaa dialogia tai jotain oikeaa yllätystä. Päähenkilö saa hiukan syvyyttä ja Franco löytää sopivasti veijarimaisuutta rooliinsa, mutta noidat jäävät hahmoina yksipuoleisiksi ja muut sivuhenkilöt ovat lähinnä koomisia statisteja. On hauska nähdä Kunis ja Weisz välillä uusissa kengissä, mutta Williams on suorastaan raivostuttavan hyvä ja kunnollinen.

Ällömakeaksi seikkailufantasiaksi Oz the Great and Powerful on paikoin omituisen tumma ja elokuvan kohdeyleisö jää arvoitukseksi. Naiivi tyyli toiminee parhaiten lapsiin, mutta aikuisillekin on muutamia hauskoja hetkiä tarjolla. Kokonaisuus on kuitenkin ponneton ja elokuva alkaa aivan liian hitaasti.


5 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...