sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Kvartetti / Quartet (2012)





Quartet (Suomessa ”Kvartetti”) on draama ja komedia, joka sijoittuu brittiläiseen lahjakkaiden muusikoiden eläkekotiin. Vanhukset ovat järjestämässä vuosittaista varainkeruukonserttiaan kun taloon muuttaa asioita sotkemaan yhden asukkaan entinen vaimo, joka on myös tunnettu diivamaisuudestaan. Elokuva on Dustin Hoffmanin esikoisohjaus ja perustuu samannimiseen näytelmään. Pääosissa nähdään Maggie Smith, Tom Courtenay, Billy Connolly ja Pauline Collins.

Kuivaa brittihuumoria sisältävä Quartet on paikoin melko hauska vaikka kokonaisuutena taipuukin enemmän draaman puolelle. Se kertoo yhtälailla pirteistä ja katkerista vanhuksista ja käsittelee katumusta ja menneessä elämistä. Hyvin näytellyt hahmot ovat persoonallisia, mutta melko yksipuoleisia. Juonta elokuvassa ei varsinaisesti ole, mutta se ei kuitenkaan pääse kyllästyttämään.

Pilke silmäkulmassa tehty Quartet on klassisen musiikin tahdittama draama aikuiseen makuun. Se käsittelee mielenkiintoisella tavalla vanhenemista ja on eräänlainen fantasia hienosta vanhainkodista, jossa elämän viimeisiä vuosia vietetään ilolla.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...