tiistai 30. huhtikuuta 2013

Iron Man 3 (2013)





Iron Man 3 jatkaa Tony Starkin (Robert Downey Jr.) seikkailuja Iron Man –supersankarina. The Avengers –elokuvassa nähtyjen New Yorkin tapahtumien jälkeen mies kärsii paniikkihäiriöistä ja työstää pakkomielteisesti pukujaan jättäen tyttöystävänsä (Gwyneth Paltrow) turhan vähälle huomiolle. Mandarin –niminen terroristi (Ben Kingsley) hyökkää Starkin kotiin ja sen seurauksena hän joutuu selviämään ilman rakkaita lelujaan ja hoitamaan kostonsa perinteisemmin menetelmin. Mukana toiminnassa nähdään myös AIM-järjestössä työskentelevät Guy Pearce ja Rebecca Hall sekä valtion oma supersankari Iron Patriot (Don Cheadle).

Voimakkaasti edellisten elokuvien päälle rakentava Iron Man 3 on kotoisan oloinen ne nähneille, mutta voi muuten olla alussa hiukan sekava. Juonessa on hyvää yritystä ja kaiken toiminnan sekaan on saatu mahdutettua kuivaa huumoria, poliittista kritiikkiä, muutamia uusia ideoita ja kasa lainattuja. Toimintaa on enimmäkseen helppo seurata ja mahtipontinen tuhon sinfonia onnistuu ilman kymmeniä siviiliuhreja. Downey Jr. istuu kerta kerralta rooliinsa paremmin, mutta tällä kertaa shown meinaa varastaa Kingsley, joka pystyy vaihtelemaan pelottavan ja hauskan välillä silmänräpäyksessä.

Supersankareihin rennosti suhtautuva Iron Man 3 on tasapainoinen kokonaisuus ja parempi kuin sarjan edellinen osa. Se on popcorn-viihdettä parhaimmillaan ja kaiken kaikkiaan erittäin viihdyttävä elokuva. Muista katsoa myös lopputekstien jälkeinen kohtaus.


8 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...