maanantai 22. huhtikuuta 2013

Anna Karenina (2012)





Leo Tolstoin romaanin perustuva Anna Karenina sijoittuu 1800-luvun loppuun ja kertoo aristokraattisesta naisesta ja hänen elämänsä muuttavasta syrjähypystä. Elokuvan pääosissa ovat Keira Knightley, Aaron Taylor-Johnson ja Jude Law, ja ohjauksesta vastaa Joe Wright. Elokuva voitti parhaan puvustuksen Oscarin.

Anna Karenina on tyyliltään hyvin erikoinen elokuva. Se sijoittuu pitkälti teatterin näyttämölle ja käyttää sen mukaisia lavasteita ja välillä tehokeinojakin. Alun unenomainen, hiukan musikaalimainen tunnelma muuttuu pikkuhiljaa lopun ankeaksi ja ahdistavaksi paatokseksi. Taiteellista kokonaisuutta yhdistää tietty sekavuus ja paikoin elokuvaa on raskas seurata. Näyttelijäsuoritukset eivät ole mitenkään mielenpainuvia eikä enimmäkseen ruudussa näkyvä Knightley tuo itsestään uusia puolia esille. Lisäksi lukuisat sivuhahmot jäävät omituisen irrallisiksi.

Pukuloistoa ja klassista musiikkia tarjoileva Anna Karenina on joko nerokas tai tekotaiteellinen. Tarina sinällään on mielenkiintoinen, mutta ainakaan minuun Wrightin toteutustapa ei täysin toiminut.


5 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...