keskiviikko 13. helmikuuta 2013

Battlestar Galactica: Blood & Chrome (2012)




Battlestar Galactica: Blood & Chrome kertoo nuoren William Adaman seikkailuista ensimmäisessä Cylon-sodassa. Adama valmistuu pilotiksi 10 vuotta taisteluiden alkamisen jälkeen ja saa ensimmäiseksi tehtäväkseen tylsältä kuulostavan saattokeikan. Battlestar Galactica: Blood & Chrome esitettiin aluperin webisodeina ja koottiin myöhemmin TV-elokuvaksi. Pääosissa ovat Luke Pasqualino, Ben Cotton ja Lili Bordán.

Tyyliltään BSG: Blood & Chrome on huomattavasti lähempänä vuonna 2004 alkanutta uudelleenfilmatisointia kuin Caprica, jonka tuotanto keskeytettiin huonojen katsojalukujen takia ja johon tässäkin teoksessa viitataan. Musiikit, tumma visuaalinen ilme, tutut alukset ja naljaileva sotilashuumori muistuttavat Battlestar Galacticasta, mutta valitettavasti tunnelma, hahmot ja näyttelijäsuoritukset jäävät kauaksi esikuvastaan. Varsinkin naispääosan esittäjä ja rooli ovat pahasti pielessä. Tarina on ohuenpuoleinen ja tarjoaa vähän yllätyksiä.

Battlestar Galactica: Blood & Chrome olisi voinut olla hyvä. Se on seikkailutarina, jossa on jännitystä, hiukan tunnetta, taisteluja ja kauhuviboja. Kaikki yhteiskunnalliset pohdiskelut ja politiikka on kuitenkin jätetty pois, hahmot eivät kehity mitenkään ja lopputuloksena on väkisin väännetty paluu tunnettuun universumiin. Huonoilla tietokone-efekteillä varustettu teos huokuu b-luokan tuotantoarvoja eikä sitä voi suositella kuin sarjan kovimmille faneille.


4 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...