sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Taken 2 (2012)





Taken 2 on nimensä mukaisesti jatko-osa neljän vuoden takaiselle toimintaelokuvalle. Tällä kertaa vanhemmat joutuvat kidnappauksen kohteeksi Istanbulissa kun edellisessä osassa tapetun ihmiskauppiaan isä hakee kostoa. Pääosissa ovat vanhat tutut Liam Neeson, Famke Janssen ja Maggie Grace. Pääpahikseksi on valittu Rade Serbedzijai ja käsikirjoitusta oli edelleen mukana tekemässä Luc Besson.

Taken 2 sisältää vauhdikasta toimintaa Istanbulin kaduilla, katoilla ja ahtaissa sisätiloissa. Melankolisesti alkava elokuva sisältää kuitenkin myös turhaa irtonaista draamaa ja täydellisen epäuskottavia kohtauksia. Näyttelijäsuoritukset ovat ihan kohdallaan ja varsinkin Serbedzija sopii loistavasti katkeran ja kostonhimoisen vanhan miehen rooliin. Kuvaus toimii ja maisemat ovat paikoin varsin nättejä, mutta laidasta laitaan vaihtelevat musiikit menevät toisinaan pahasti yli.

Yllättävän tyylikkäästi toteutettu kostotarina ei tuo ruudulle oikeastaan mitään uutta eikä sisällä minkäänlaisia yllätyksiä. Tytär saadaan mukaan toimintaan, mutta lopulta tämä sieluton pinnallisuus jaksaa viihdyttää vain, jos sattuu tykkäämään genrestä ja osaa vaihtaa aivonsa vähemmän kriittiseen tilaan.   


6 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...