perjantai 28. joulukuuta 2012

Rakkautta vain / Love Actually (2003)






Love Actually (Suomessa “Rakkautta vain”) on episodielokuva, joka kertoo kahdeksan erilaista joulunalusaikaan sijoittuvaa tarinaa. Kaikki tarinat käsittelevät tavalla tai toisella rakkautta. Elokuvassa esiintyvät mm. Hugh Grant, Bill Nighy, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Heike Makatsch, Keira Knightley, Martine McCutcheon ja Laura Linney. Lisäksi useat muut tunnetut henkilöt vilahtavat sivurooleissa.

Hyvä episodielokuva on vaikea toteuttaa, mutta Love Actually onnistuu siinä hienosti. Tarinoihin saadaan yleensä loppu ja ne muodostavat upean kokonaisuuden. Valittu teema toimii ja tarjolla on skaala tunteita laidasta laitaan. Taustavire on positiivinen ja elokuvasta jää hyvä mieli vaikka kaikki tarinat eivät päätykään kuten saduissa. Näyttelijäsuoritukset ovat mahtavia ja hahmot saavat lyhyestä ruutuajastaan huolimatta sopivasti syvyyttä.

Lämminhenkinen Love Actually on jouluelokuva paremmasta päästä. Pilke silmäkulmassa toteutettu kokonaisuus on niin siirappisen ällömakea, että täydellisen uskottavuuden puutteen antaa anteeksi. Täytyy olla melko kyyninen ollakseen pitämättä tästä.


9 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...