maanantai 10. joulukuuta 2012

Premium Rush (2012)





















Manhattanilla työskentelevästä polkupyörälähetistä kertova Premium Rush sijoittuu muutaman iltapäivän tunnin ajalle. Joseph Gordon-Levittin esittämän miehen pitää polkea kirjekuori toiselle puolelle saarta, mutta likainen poliisi (Michael Shannon) haluaa sen itselleen ja jahtaa lähettiä. Matkan varrella ilmenee muitakin ongelmia ja pian kirjeen perässä on yksi jos toinenkin.

Premium Rush on tarinapuolella hiukan kevyt, mutta vauhdikas meno ja upea kuvaus luovat silti hyvää tunnelmaa. Kerronta hyppii edestakaisin ajassa ja välillä tulevaisuudesta näytetään vaihtoehtoisia skenaarioita samaan tapaan kuin Sherlock Holmes-elokuvissa. Mukaan tungettu kolmiodraama tyttöystävän (Dania Ramirez) ja työkaverin (Wolé Parks) kanssa tuntuu irtonaiselta. Paha poliisi on hahmona yllättävän mielenkiintoinen kaikessa ärsyttävyydessään ja Shannon saa itsestään hienosti angstia irti. Gordon-Levitt sopii hänkin loistavasti hyväntahtoisen pyörälähetin rooliin. Musiikkia elokuvassa on paljon, mutta se on toisinaan hiukan ristiriidassa tunnelman kanssa.

Elämäntapapyöräilijöistä kertova Premium Rush on onnistunut takaa-ajoelokuva tuoreella idealla. Jos ei kaipaa mitään syvällistä, se tarjoilee tovin hektistä viihdettä.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...