tiistai 4. joulukuuta 2012

Medusan perintö / The Bourne Legacy (2012)























Robert Ludlumin Jason Bourne-sarjaan pohjautuva The Bourne Legacy (Suomessa “Medusan perintö”) jatkaa edellisten osien viitoittamalla tiellä, mutta pääosassa on tällä kertaa Jeremy Renner, joka esittää samanlaiseen ohjelmaan kuuluvaa agenttia. Salaiset operaatiot ovat joutuneet tarkastelun alle ja sonnan valuessa alas sankarimme lyöttäytyy yhteen Rachel Weiszin esittämän tiedenaisen kanssa. Pahoja hallituksen joukkoja ohjailee Edward Norton.

Ympäri maailmaa tapahtuva The Bourne Legacy vie katsojan aina Alaskasta Manilan katoille ja kaduille saakka. Alkupuolella toimintaa on vähemmän ja erilaisia mystisiä, salaisia ohjelmia ja juonia kasataan hitaasti katsojan eteen. Lopussa kuitenkin rytisee ja tyylillä. Tuttuun tapaan erinäisiä vapauksia on otettu viihteen nimissä ja epäkohtia elokuvassa riittää. Näyttelijäsuoritukset ovat kohdallaan tällaiseen elokuvaan ja hahmot ovat odotetulla tavalla ohuen puoleisia vaikka sankarille onkin annettu inhimillinen salaisuus. Modernit, energiset ja tunnelmaa nostattavat trillerimusat sopivat hienosti yksiin elokuvan kylmän visuaalisen ilmeen ja hyvän kuvauksen kanssa.

Überagentin ja pulassa olevan laboratorioneidin seikkailussa nähdään The Grey-viboja, tiedustelulennokkeja ja tyylikästä toimintaa. The Bourne Legacy ei ole korkeakulttuuria, mutta jaksaa viihdyttää sarjalle tyypillisellä modernilla tiedustelutoiminnalla ja vauhdikkuudella.


7 / 10



1 kommentti:

KimSjopi kirjoitti...

Mielestäni Meduusan perintö ei kuitenkaan, kaikesta hienoudestaan huolimatta, onnistunut saamaan samaa tunnelmaa, joka oli aikaisemmissa Meduusa -elokuvissa. On se silti hieno elokuva, mutta en sanoisi, että se olisi puhdas meduusa -elokuva.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...