tiistai 11. joulukuuta 2012

Magic Mike (2012)







Magic Mike kertoo nuoresta miesstripparista ja hänen ystävästään, joka opettaa aloittelijalle bailaamisen, naisten iskemisen ja helpon rahan tekemisen taitoja. Elokuvan pääosissa ovat Channing Tatum, Alex Pettyfer ja Cody Horn. Myös Matthew McConaughey ja Olivia Munn nähdään ruudussa. Ohjaajana toimi Steven Soderbergh ja inspiraationa Tatumin omat kokemukset alalta.

Mielenkiintoisesta ideasta huolimatta Magic Mike onnistuu olemaan harvinaisen tylsä elokuva. Alun vauhdikkuuden jälkeen tarina jää junnaamaan paikoilleen ja siirtyy moralisoimaan ja valistamaan, kuinka kuluttavaa moinen dekadentti elämäntapa voi olla. Tarina ei paljoa yllätyksiä sisällä ja useat sivujuonet jätetään vaille ratkaisua. Periaatteessa hyvät näyttelijäsuoritukset kaatuvat yksipuoleisiin hahmoihin ja kerrassaan kaameaan dialogiin. Musiikit ovat paikoin varsin ärsyttäviä, mutta jäävät typeryydessään toiselle sijalle seepian värisen kuvan kanssa. Värien poistaminen kuvasta toimii usein tehokeinona ja sitä tässäkin on haettu, mutta lopputulos luo vain tekotaiteellisen vaikutelman.

Huumehöyryinen seikkailu miesstripparien elämään tuo pöytään lähinnä puuduttavaa draamaa. Elokuvan parasta antia ovat toisinaan hauskatkin striptease-kohtaukset, jos siis sattuu pitämään miehistä.


4 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...