sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Lemmenlomalla / Hope Springs (2012)





Hope Springs (Suomessa “Lemmenlomalla”) on romanttinen draamakomedia, jonka pääosissa ovat Meryl Streep, Tommy Lee Jones ja Steve Carell. Siinä 30 vuotta naimisissa ollut keski-ikäinen pariskunta lähtee idylliseen pikkukaupunkiin osallistuakseen viikon mittaiseen pariterapiaan, jonka vaimo toivoo tuovan ratkaisun pariskunnan avioliitto-ongelmiin.

Hope Springs etenee aavistuksen hitaasti ja ilman suuria yllätyksiä, mutta tarina ei missään vaiheessa oikeastaan tylsistytä. Hahmot olisivat voineet olla syvällisempiä, mutta näyttelijäsuoritukset sen sijaan ovat hienoja. Lee Jones esittää uskottavasti jäyhää vanhanaikaista miestä ja Streep elämäänsä kyllästynyttä rouvaa. Koomisista rooleistaan paremmin tunnettu Carell sopii yllättävän hyvin terapistiksi.

Ajatuksia herättävä Hope Springs kertoo vanhasta parisuhteesta, jonka kipinä on hukassa. Elokuva on paikoin hauska, mutta enimmäkseen tunnelma on ahdistunut ja alakuloinen ja myös myötähäpeä nostaa päätään esiin. Tämä elokuva ei ole kaikille, mutta aikuiseen makuun se sopii oikein hyvin.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...