lauantai 15. joulukuuta 2012

Keinottelua / Arbitrage (2012)























Arbitrage (Suomessa “Keinottelua”) kertoo Richard Geren esittämästä investointipankkiirista, jolla on kaikkea: iso rakastava perhe, tukuittain rahaa ja rakastajatar. Muutaman kohtalokkaan virheen takia mies on kuitenkin vaarassa menettää kaiken ja hädän hetkellä hän kääntyy yllättävän tahon puoleen. Geren lisäksi pääosissa nähdään Susan Sarandon, Tim Roth ja Brit Marling.

Huolestuneen ja epätoivoisen miehen tarina kerrotaan hitaasti, mutta varmasti. Se ei missään vaiheessa varsinaisesti säväytä kuten trillerin pitäisi, mutta mielenkiinto pysyy yllä toimivan draaman ansiosta. Hahmoihin saadaan mukavasti syvyyttä ja näyttelijäsuoritukset ovat loistavia. Varsinkin Gere esiintyy edukseen, mutta myös Sarandon, Roth ja Marling sopivat rooleihinsa mainiosti. Arbitragen kuvaus on hidasta ja kaunista ja tunnelmalliset musiikit ylläpitävät sopivan melankolista ilmapiiriä.

Arbitrage kertoo menestyneestä, mutta moraalisesti epäilyttävästä pankkiirista, jonka huoliin on vaikea samaistua. Tietystä etäisyydestä huolimatta kyseessä on hyvä aikuiseen makuun sopiva elokuva, joka ei edellytä katsojalta finanssitietoutta.


7 / 10




Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...