perjantai 16. marraskuuta 2012

Total Recall (2012)


Philip K. Dickin novelliin perustuva Total Recall on uudelleenfilmatisointi samannimisestä Arnold Schwarzeneggerin elokuvasta. Douglas Quaid –niminen tehdastyöläinen hakee elämäänsä jännitystä ja päättää antaa Rekall-yrityksen istuttaa hänelle keinotekoisia muistoja. Prosessi menee kuitenkin pieleen ja mies alkaa epäillä olevansa salainen agentti. Elokuvan pääosissa ovat Colin Farrell, Kate Beckinsale ja Jessica Biel. Myös Bryan Cranston ja Bill Nighy nähdään ruudussa. Ohjauksesta vastaa mm. Underworld-elokuvasarjasta tuttu Len Wiseman.

Alkuperäiselle tarinalle uskollisempi uusi versio eroaa edellisestä usealla tavalla, esimerkiksi Mars on jätetty kokonaan elokuvasta pois. Kolmerintainen nainen tosin on säilytetty. Toimintaa täyteen tungettu Total Recall saa katsojan usein miettimään sitä, mikä on totta ja mikä ei. Hieno ja mielenkiintoinen ympäristö tarjoaa paljon liikkumavaraa toiminnan suhteen ja vauhdikkuutta elokuvasta ei puutu, mutta juonipuolella ollaan heikommilla kantimilla. Yllätyksiä kyllä on, mutta hahmoihin ei saa minkäänlaista kosketusta ja jatkuva mättö käy pian puuduttavaksi.

Näyttelijäsuorituksista mieleen jäävät positiivisina Beckinsale ja Cranston, jotka molemmat sopivat pahisten rooliin oikein mainiosti. Beckinsale on roolissaan oikeastaan paljon uskottavampi kuin lääsynä vampyyrinä Wisemanin muissa ohjauksissa. Farrell ja Biel valitettavasti näyttävät ajovaloihin jääneiltä pupuilta, mutta toisaalta itselleen voi vakuutella, että se sopii rooleihin.

Alusta loppuun tiukkaa tykitystä tarjoileva Total Recall visuaalisesti hieno, mutta tavallaan turha uusintaversio. Kuten monet muutkin sovitukset, se ammentaa Philip K. Dickin ajatusleikeistä raamit, mutta unohtaa laittaa kuvan niiden sisään. Jos tykkää energisestä menosta eikä kaipaa mitään syvällisempää, Total Recall voi viihdyttää. Vaativampi katsoja voisi kutsua tätä ylipitkäksi teknologiademoksi.


6 / 10


IMDB

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...