maanantai 26. marraskuuta 2012

The Avengers (2012)







The Avengers on supersankarielokuva, jossa S.H.I.E.L.D.:iin kuuluva Nick Fury (Samuel L. Jackson) kasaa yhteen joukon erikoislaatuisia yksilöitä taistelemaan puolijumala Lokia (Tom Hiddleston) ja hänen avaruusolennoista koostuvaa armeijaansa vastaan. Supersankareista mukana ovat Iron Man (Robert Downey Jr.), Captain America (Chris Evans), Hulk (Mark Ruffalo) ja Thor (Chris Hemsworth). Agenteista nähdään Natasha Romanoff eli Black Widow (Scarlett Johansson) sekä Clint Barton eli Hawkeye (Jeremy Renner). Edellä mainittujen lisäksi ruudussa vilahtavat myös Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgård ja Gwyneth Paltrow. Elokuvan on ohjannut mm. Firefly-sarjasta tuttu Joss Whedon.

The Avengers esittelee suuren joukon hahmoja ja valitettavasti samasta syystä ne kaikki jäävät melko pintapuoleisiksi. Käytännössä vain hahmojen machoilu-puoli tuodaan esille, mutta millekään muulle ei ole aikaa. Hahmojen välinen dynamiikka on onneksi yllättävän hyvää. Elokuva on täynnä viittauksia lähivuosien muihin supersankarielokuviin, joissa kyseiset hahmot ovat seikkailleet ja joissa osa on esiteltykin kunnolla, mutta jos niitä ei ole nähnyt, voi katsoja olla aika ulalla. Näyttelijäsuoritukset ovat onneksi pääsääntöisesti hyviä ja myös pahiksiin on lainattu peleistä piirteitä, joita ei ole vielä kulutettu filmipuolella loppuun.

Visuaalisesti The Avengers on erittäin hieno ja efekteihin on todellakin panostettu. Myös äänipuoli on taattua tavaraa. Valitettavasti samaa ei voi sanoa juonesta, joka loistaa poissaolollaan. Tilannetta ei helpota se, että elokuva alkaa heikosti ja on aivan liian pitkä. Jännitystä on saatu rakennettua lopulta sopivasti ja muutaman kerran The Avengers saa jopa nauramaan.

Eeppinen taistelu pahuutta vastaan käydään vaihtelevilla väkivallan välikappaleilla ja supersankarielokuvaksi The Avengers on ihan raikas kokemus. Mitään syvällistä elokuvasta ei kannata etsiä, mutta popcorn-viihteenä se on siitä paremmin tuotetusta päästä. Jos ei ole nähnyt elokuvassa seikkailevien sankareiden aikaisempia kohelluksia, voi pisteistä ottaa 1-2 pois.


8 / 10


IMDB

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...