keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Ted (2012)


Family Guy-animaatiosarjalla tunnetuksi tulleen Seth MacFarlanen ensimmäinen ”oikea” elokuva Ted kertoo miehestä, jolla on kaverina elävä nallekarhu. Mies ja lelu ovat olleet yhdessä jo 27 vuotta, mutta nyt miehen parisuhde alkaa rakoilla erikoisen ystävyyden hallitessa elämää. Elokuvan pääosissa ovat Mark Wahlberg ja Mila Kunis.


MacFarlanelle tyypillisellä komiikalla ryyditetty Ted etenee turhan ennalta-arvattavasti ja on tarinapuolella oikeastaan melko kuiva. Huumori olisi voinut toimia, jos se olisi täysin ylivedettyä kuten miehen piirretyissä, mutta tällä kertaa räävittömyydet ovat vaisuja ja jäävät irtonaisiksi. Lisäksi niiden seurana nähtävä draama on ponnetonta. Hahmoihin samaistuminen on hankalaa, mutta Wahlberg tekee onneksi hienon suorituksen keskenkasvuisena miehenä. Visuaalisesti elokuva on suorastaan tylsän oloinen ja muutenkin ohjaus muistuttaa enemmän animaatiota kuin elokuvaa. Viittauksia pop-kulttuuriin on rutkasti ja myös mielenkiintoisia cameo-esiintymisiä nähdään.

Hauskalta ja tuoreelta kuulostava Ted pyrkii tarjoilemaan kaikille jotain, mutta jää kauas tavoitteesta. Elokuvan tunnistaa MacFarlanen käsialaksi, mutta miehelle ominainen hillitön meno on jätetty pois ja paikoin hyvinkin hauska kokonaisuus on lopulta onton oloinen.


5 / 10


IMDB


Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...