maanantai 12. marraskuuta 2012

Näin koulutat lohikäärmeesi / How to Train Your Dragon (2010)



How to Train Your Dragon (Suomessa ”Näin koulutat lohikäärmeesi”) on animaatioelokuva, jossa nuori ja kovaonninen viikinki ystävystyy lohikäärmeen kanssa, vaikka häntä samaan aikaan koulutetaan taistelemaan niitä vastaan. Ystävyyden edetessä poika oppii ymmärtämään mahtavien petojen sielunelämää ja saa selville salaisuuden, joka voi muuttaa kaiken. Elokuva oli ehdolla kahden Oscarin saajaksi.

How to Train Your Dragon on todella hienosti animoitu ja sen musiikit ovat poikkeuksellisen hyvät. Henkilöhahmot ovat vaihtelevia tasoltaan, mutta tärkeimmät niistä saavat kivasti syvyyttä. Päähenkilö on hyväksyntää kaipaava, hiukan nörtähtävän oloinen urpo, joka hyväntahtoisuudellaan ja sitkeydellään voittaa sympatiat puolelleen. Alussa useiden henkilöiden skottiaksentti häiritsee, koska käsittääkseni viikingit eivät moisella puhuneet. Tarina on jokseenkin suoraviivainen, mutta silti hyvin viihdyttävä.

Samaan aikaan hellyttäviä ja pelottavia, epäilyttävän kissamaisia lohikäärmeitä tarjoileva How to Train Your Dragon on ammattitaitoisesti tuotettu ja toteutettu kokonaisuus, joka tempaisee mukaansa. Kovin pelottavia kohtauksia elokuvassa ei ole, joten se sopii koko perheelle.


9 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...