keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Deadfall (2012)





Lumiseen Yhdysvaltojen pohjoisosaan sijoittuva Deadfall kertoo kahdesta sisaruksesta, jotka ovat epäonnisella pakomatkalla kasinoryöstön jälkeen. Molemmat lähtevät lumimyrskyssä omia reittejään kohti Kanadan rajaa vain päätyäkseen viettämään todella omalaatuista kiitospäivän ateriaa tuntemattomien luokse. Elokuvan pääosissa ovat Eric Bana, Olivia Wilde ja Charlie Hunnam.

Deadfall seuraa useita eri tarinoita samaan aikaan. Mukana ovat siskosten lisäksi juuri vankilasta vapautunut entinen nyrkkeilijä, hänen vanhempansa ja nuori naissheriffi. Yhteistä kaikille hahmoille ovat vääristyneet perhesuhteet ja hyvästä yrityksestä huolimatta lattea olemus. Näyttelijäsuorituksissa on yritystä, mutta se kaatuu materiaalin puutteeseen. Toimintaa on saatu mukaan kiitettävästi ja se on ihan kivalla tasolla, varsinkin moottorikelkoilla suoritettu takaa-ajakohtaus toimi. Kuvaus on hienoa eikä musiikeistakaan voi valittaa.

Väkivaltainen ja henkisesti epätasapainoisia henkilöitä kuvaava Deadfall kaatuu ennalta-arvattavuuteen ja juoneen, jossa ei oikeastaan ole minkäänlaista imua. Tapahtumapaikoista elokuvalle täytyy antaa kiitosta, mutta ne eivät yksinään jaksa pelastaa ponnetonta kokonaisuutta.


6 / 10


IMDB

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...