tiistai 13. marraskuuta 2012

6 Bullets (2012)


Jean-Claude Van Dammen tähdittämä 6 Bullets kertoo entisestä palkkasotilaasta, joka on erikoistunut etsimään kadonneita lapsia. Amerikkalainen ammattitappelija, jonka tytär kidnapataan Moldovassa, palkkaa miehen avukseen, mutta ei malta olla itse liittymättä toimintaan. Van Dammen lisäksi pääosissa nähdään Joe Flanigan and Anna-Louise Plowman.

Nuoriin naisiin ja lapsiin kohdistuva ihmiskauppa on rankka aihe ja 6 Bullets sisältääkin paljon draamaa. Toimintaa on toki mukana, mutta se on lopulta sivuosassa ja kokonaisuutena kysessä on enimmäkseen trilleri. Jännitystä rakennetaan paikoin ihan taidokkaasti, mutta henkilöhahmot ovat latteita ja näyttely kökköä. Toisinaan turhan hitaasti etenevä tarina ei tarjoile suuria yllätyksiä, mutta on sitä huonompiakin nähty. Elokuvan musiikit ovat pahaenteiset ja synkkä värimaailma ja kohtuullisen onnistunut kuvaus auttavat tunnelman luomisessa.

Epätasaisesta ohjauksesta kärsivä 6 Bullets ei muistuta Van Dammen kultaisten vuosien turpaanvetosessioita eikä yllä modernien rikoselokuvien tasolle. Yritystä kyllä löytyy, mutta välillä tyylikkyyteenkin yltävä teos hohkaa amatöörimaisuutta ja on oikeastaan aika tylsä kopio Taken-elokuvasta.


5 / 10


IMDB

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...