tiistai 27. marraskuuta 2012

007 Skyfall / Skyfall (2012)




  


Skyfall (Suomessa ”007 Skyfall”) on kolmas Daniel Craigin tähdittämä Bond-seikkailu. Siinä 007:n uskollisuus joutuu koetukselle kun M:n (Judi Dench) vanhat ratkaisut palaavat kummittelemaan. MI6:n päämaja joutuu hyökkäyksen kohteeksi ja Bondin on eliminoitava uhka henkilökohtaisista ongelmistaan huolimatta. Bondin vastustajaa esittää Javier Bardem ja bond-tyttöinä nähdään Naomie Harris ja Bérénice Marlohe.

Skyfallin muutamaan osaan jakautuva tarina on sopivan monimutkainen ja pitää hienosti otteessaan. Toimintaa on paljon, mutta sitä on tasapainotettu onnistuneesti draamalla ja mustahkolla huumorilla. Leluilla ei ole suurta virkaa elokuvassa, mutta tietokoneilla kikkaillaan paljon ja valitettavasti täydellisen epäuskottavalla tavalla. Hahmot saavat mukavasti syvyyttä Bondin näyttäessä uuden, itsekkään ja hiukan holtittoman puolen. Bondin vastustaja on hänkin sopivan persoonallinen ja suoraan sanottuna oudolla tavalla ahdistava hahmo. Bond-tytöt jäävät molemmat Skyfallissa pieneen osaan, mutta uusi Q saadaan sentään mukaan kuvioihin. Näyttelijäsuoritukset ovat kohdallaan vaikka selkeästi vanhentunut Craig onkin ehkä menettänyt osan karismastaan. Sarjalle ominainen alkuanimaatio on yllättävän mielenkiintoinen, mutta perinteestä poiketen Skyfall ei lopu veden äärellä.

Craigin edellisen tylsän ja sekavan Bond-elokuvan jälkeen Skyfall yllättää iloisesti. Elokuvasarjan uudelleenkäynnistys jatkuu hyvällä menolla ja kokonaisuudesta jää todella positiivinen kuva. Lisää tällaisia Bond-seikkailuja.


9 / 10


IMDB

2 kommenttia:

KimSjopi kirjoitti...

Ehditkös muuten laskea, montako viittausta tässä Bond -elokuvassa on aikaisempiin Bond -elokuviin?

Sakari kirjoitti...

Eipä tullut laskettua :) Yhteneväisyyksiä muihin Bond-elokuviin on paljon, mutta varsinaisten viittausten määrä riippunee siitä, että minkä haluaa sellaiseksi laskea. Itseäni huvitti eniten tokaisu "Are you going to eject me?". Lausuja jätettäköön mainitsematta ettei tule spoilereita...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...