torstai 25. lokakuuta 2012

The Campaign (2012)


The Campaign on poliittinen komedia Yhdysvaltojen kongressivaaleista. Will Ferrellin esittämä pitkäaikainen kongressiedustaja saa vastaansa täysin uuden ehdokkaan (Zach Galifianakis), jonka taustalla ovat rikkaat veljekset, jotka haluavat käyttää miestä omien kyseenalaisten päämääriensä saavuttamiseen. Sivuosissa nähdään Jason Sudeikis sekä Dylan McDermott ja miljärdööriveljeksiä esittävät John Lithgow ja Dan Aykroyd. Cameo-esiintyminen nähdään 12 ihmiseltä ja yhdeltä koiralta.

The Campaign ei ole tyyliltään kovin hienostunut ja elokuva perustuukin enemmän halvoille vitseille kuin terävälle sanailulle. Tapahtumat ja henkilöt ovat täydellisen liioiteltuja, mutta tietyllä tasolla ne toimivat koska kaikki ovat kuulleet samankaltaisista ”sankareista” ja heidän tunaroinneistaan. Tuleepa jokunen suomalainenkin esimerkki mieleen. Ferrell antaa tyypillisen roolisuorituksensa ja jos miehen tyylistä pitää niin se toimii. Galifianakis on hiukan hillitympi, mutta tehtäviensä tasalla esittäessään hyväntahtoista ääliötä.

Poliittinen satiiri on hankala tyylilaji eikä The Campaign varmastikaan miellytä kaikkia. Ääliökomediaksi elokuva on silti ihan onnistunut. Ei tällä kuuhun mennä, mutta paikoin ehdokkaiden typerällä tavalla innovatiiviset ideat saavat hymyn nousemaan huulille.


6 / 10


IMDB

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...