tiistai 30. lokakuuta 2012

The Artist (2011)


Parhaan elokuvan Oscarin 2012 voittanut The Artist on romanttinen komedia ja draama, joka kertoo hiljaisten elokuvien miestähdestä, jonka ura lähtee laskusuuntaan äänielokuvien tultua. Samaan aikaan hänen tapaamansa nuoren naistanssijan ura saa vastakkaisen suunnan. Elokuvan pääosissa ovat Jean Dujardin ja Bérénice Bejo. The Artist voitti yhteensä viisi Oscaria ja oli ehdolla kaiken kaikkiaan kymmenen Oscarin saajaksi. Tuotantovuodesta huolimatta kyseessä on mustavalkoinen mykkäelokuva.

Puhutun dialogin puuttuminen aiheuttaa melkoisia rajoituksia kerronnalle, mutta The Artist ei niistä tunnu kärsivän. Näyttelijät hoitavat hommansa hienosti ja ylinäyttelevät siten, että katsojalle on selvää, mitä tapahtuu. Ylinäyttely on onneksi hivenen lempeämpää kuin alkuperäisissä mykkäelokuvissa. 

Musiikki on isossa osassa The Artistia ja elokuvaa varten sävelletty ja valittu, enimmäkseen klassisesta koostuva musiikki auttaa luomaan haluttua tunnelmaa upealla tavalla ja on olennainen osa kerrontaa. Elokuvan tarina on inhimillisen oloinen ja koostuu niin hilpeistä, ärsyttävistä kuin surullisistakin kohtauksista. Tietyllä tavalla juonesta tulee mieleen Singin' in the Rain (Laulavat sadepisarat).

Tekotaiteellisesta kuulostava The Artist on oikeasti erinomainen elokuva, joka näyttää kuinka vähillä keinoilla koskettava tarina voidaan kertoa. Joskus vähemmän on enemmän.


9 / 10


IMDB

1 kommentti:

KimSjopi kirjoitti...

Pidin tästä elokuvasta aivan suunnattomasti. Pienimuotoisena mykkäelokuvafanina koin tämän melkoin tuoreeksi tuulahdukseksi muuten niin geneeristen elokuvien maailmassa.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...