keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Safety Not Guaranteed (2012)


Safety Not Guaranteed on komedia, jossa kolme lehtitalolle työskentelevää henkilöä lähtee haastattelemaan miestä, joka hakee lehti-ilmoituksella itselleen seuraa aikamatkalle. Aikamatkailija ei vaikuta aivan täysipäiseltä henkilöltä, mutta niinpä niitä muillakin tuntuu olevan ratkaisemattomia ongelmia. Elokuvan pääosissa ovat Aubrey Plaza, Mark Duplass, Jake Johnson ja Karan Soni.

On komedioita ja on Safety Not Guaranteed, joka ei ole ”komediaksi” laisinkaan hauska. Hahmot ovat toki kaikki omalla tavallaan surkuhupaisia karikatyyrejä, mutta mikään mitä elokuvassa tapahtuu, ei saa nauramaan ääneen. Draamaa sen sijaan riittää ja ihmisten ajatuksia käsitellään hienolla tavalla, mutta se miksi tätä halutaan kutsua komediaksi jää mysteeriksi.

Näyttelijäsuoritukset ovat hyviä ja hahmoihin voi samaistua, mutta tarinasta puuttuu varsinainen punainen lanka. Omalla tavallaan se on mielenkiintoinen, mutta sivuraiteilla ollaan liian paljon eikä kaikkea saada lopussa kasattua yhteen. Kuvaaminen käsivaralta ärsyttää toisinaan ja myös musiikit ovat usein huonosti valittuja.

Kaikista puutteistaan huolimatta Safety Not Guaranteed on omalaatuisella tavalla lämminhenkinen eikä elokuva oikeastaan tylsistytä missään vaiheessa. Lopputekstien pyöriessä tulee mieleen, että tässäkö tämä oli, mutta kokonaisuuden vetovoima avautuu vasta hetken kuluttua.


6 / 10


IMDB

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...