sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Pallosalama / Thunderball (1965)



Thunderball (Suomessa ”Pallosalama”) on neljäs James Bond-seikkailu. 007 lähetetään etsimään kaksi ydinlatauksella varustettua ohjusta, jotka SPECTRE on varastanut ja joilla se kiristää brittejä ja jenkkejä. Tapahtumapaikkana ovat enimmäkseen Bahama-saaret. Sean Connery on edelleen Bond ja naispääosassa nähdään Claudine Auger. Elokuva sai Oscar-palkinnon parhaista visuaalisista efekteistä.

Thunderball seuraa Goldfingerin lanseeraamaa kaavaa, mutta tällä kertaa toimintaa on vähemmän. Se ei sinällään ole elokuvan ongelma vaan liian hitaasti käynnistyvä ja etenevä juoni, joka ei jaksa pitää mielenkiintoa yllä. Tarina on täynnä epäuskottavia yhteensattumia ja epäkohtia ja lisäksi useat kohtaukset ovat tuskallisen pitkiä. Henkilöhahmot ovat ylilyötyjä ja Bond eleettömän oloinen ja vailla tuttua charmia. Largo on pahiksena mielenkiintoinen, mutta häntä näyttelevä Adolfo Celi ei täysin vakuuta. Naispahista esittävä Luciana Paluzzi sen sijaan yllättää positiivisesti. Visuaaliset efektit ovat voineet olla aikoinaan hienoja, mutta ainakin nopeutetut kohtaukset näyttävät nykymittapuulla valitettavan tönköiltä. Tämä bond-seikkailu päättyy veden päälle.

Thunderball on James Bond-elokuva tylsemmästä päästä. Periaatteessa kaikki tutut elementit ovat paikoillaan, mutta venytetty juoni pilaa kokonaisuuden. Tätä voi suositella vain sarjan kovimmille faneille.


5 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...