tiistai 2. lokakuuta 2012

Moonrise Kingdom (2012)



Moonrise Kingdom on Wes Andersonin ohjaama romanttinen draama ja komedia, jossa teini-ikäiset rakastavaiset lähtevät pakomatkalle pienellä saarella. Pian he saavat peräänsä etsintäpartion, joka koostuu partiolaisista, poliisista ja vanhemmista. Aikuisia esittävät mm. Bruce Willis, Edward Norton ja Bill Murray. Lapsina ovat entuudestaan tuntemattomat Kara Hayward ja Jared Gilman.

Tyyliltään Moonrise Kingdom muistuttaa ohjaajansa edellisia teoksia Royal Tenenbaums ja Steve Zissoun vedenalainen maailma. Lisäksi sitä voisi verrata elokuviin Bernie ja Dark Shadows. Huumori koostuu omituisista henkilöhahmoista, jotka puhuvat vähän ja ovat tarkoituksellinen tunneköyhiä ja ilmeettömiä. Hahmoihin ei voi kunnolla samaistua, mutta se ei oikeastaan ole tarkoituskaan vaan lähinnä hahmojen tekemisten ihmettely. Esimerkiksi partiolaiset käyttäytyvät välillä kuin päätön sopulilauma ja toisinaan kuin pahantahtoinen fasistijoukko. Tarina on melko yksinkertainen, mutta silti mielenkiintoinen ja paikoin jännittävä. Nuoret näyttelijät tekevät todella upeat suoritukset eikä aikuistenkaan tarvitse hävetä.

Moonrise Kingdomin värimaailma ja kuvaus ovat kuin 60-luvulta ja puvustus tukee niitä hienosti. Lähinnä klassisesta koostuvat taustamusiikit ovat elokuvassa isossa osassa ja ne on usein valittu siten, että ne ovat ristiriidassa kohtauksen kanssa ja luovat siten hilpeää ja omituista tunnelmaa.

Moonrise Kingdom on seikkailuelokuva, josta joko pitää paljon tai ei ollenkaan. Omalaatuinen huumori kuitenkin toimii mielestäni hyvin ja tarjolla on erilainen ja aavistuksen absurdi elokuvakokemus.


9 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...