perjantai 26. lokakuuta 2012

Moderni perhe / Modern Family (2009), 1. tuotantokausi / Season 1


Modern Family (Suomessa “Moderni perhe”) on komedia-sarja, jossa kolme samaan sukuun kuuluvaa, mutta hyvin erilaista perhettä kohtaa arjen vastoinkäymisiä kukin omalla erikoisella tavallaan. Sarjan pääosissa ovat mm. Pulmusista tuttu Ed O'Neill sekä Sofía Vergara, Julie Bowen, Ty Burrell, Jesse Tyler Ferguson ja Eric Stonestreet. Sarja on ollut useasti ehdolla Golden Globe-palkintojen saajaksi ja voittanutkin parhaan komedia/musikaali-sarjan.

Tyyliltään Modern Family muistuttaa hiukan Office-sarjaa. Henkilöt antavat tapahtumien välissä ”haastetteluja” kameralle, mutta varsinaiset tapahtumat on kuitenkin kuvattu perinteiseen tapaan. Sarja ei ole valmiiksi naurettu ja sen huumori koostuu usein lakonisista kommenteista ja epäonnisista tapahtumaketjuista. Vakavampiakin aiheita käsitellään, mutta ne eivät muuta sarjan luonnetta vaan kaikki onnistutaan kääntämään jollain tavalla hauskaksi.

Hahmot korostavat stereotypioita ja muutamien henkinen ikä on vaihdettu päinvastaiseksi suhteessa oikeaan. Tasapuolisuuden nimissä kaikki demografiset ryhmät saavat oman osuutensa ennakkoluuloille naureskelusta. Näyttelijäsuoritukset ovat kerrassaan loistavia ja hienosti kirjoitettujen hahmojen tullessa tutuiksi katsoja voi jo aavistella, mistä suunnasta katastrofi seuraavaksi iskee.

Tylsistä Hollywood-komedioista selvän pesäeron ottavan Modern Familyn 1. tuotantokausi yllättää positiivisesti. Hyväntahtoisen ja häijyn huumorin välillä vaihtelevan sarjan persoonat luovat kokonaisuutena lämminhenkisen ja hauskan tunnelman, joka sopii aikuisempaan makuun.


9 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...