tiistai 9. lokakuuta 2012

Enkelten siivu / The Angels' Share (2012)



The Angels' Share (Suomessa “Enkelten siivu”) on draama ja komedia huonoille poluille joutuneesta Robbiesta, joka saa viskinmaistajaisista idean taloudellisen tilanteensa korjaamiseen. Apunaan hänellä on ryhmä enemmän tai vähemmän ongelmaisia henkilöitä, jotka hän tapaa yhdyskuntapalvelussa. Elokuvan pääosissa on joukko oikeastaan täysin Suomessa tuntemattomia näyttelijöitä.

The Angels' Share käsittelee vakavia teemoja, mutta pyrkii pitämään huumorin silmäkulmassa. Välillä siinä onnistutaan, mutta kokonaisuutena elokuva taipuu selkeästi draaman puolelle. Huumori koostuu lähinnä kouluttamattomille junteille naureskelusta. Tarina on omalla tavallaan mielenkiintoinen ja henkilöhahmot ovat hyvin kirjoitettuja. Näyttelijäsuoritukset ovat luonnollisen oloisia ja hassu skotlantilainen aksentti, jolla kaikki puhuvat, jotenkin sopii elokuvaan. Värimaailma on korostamaton, jopa hiukan lattean oloinen ja musiikkia elokuvassa on todella vähän.

Maanläheisellä tyylillä toteutettu The Angels' Share etenee sopivalla tahdilla ja pitää katsojan mielenkiinnon yllä loppuun saakka. Tarjolla ei ole suuria elämyksiä, mutta kyllä tämä viihteestä käy.


7 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...