keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Vuosaari (2012)



Aku Louhimiehen ohjaama Vuosaari on kokoelma pätkiä erilaisten ihmisten elämistä. Sen pääosissa ovat muun muassa Laura Birn, Amanda PilkeDeogracias MasomiMatleena KuusniemiJasper Pääkkönen ja Mikko Kouki.

Vuosaari on hitaasti etenevä ja paikoin ahdistava episodielokuva, jonka tarinat eivät missään vaiheessa oikeasti kohtaa toisiaan. Ainoa yhdistävä tekijä on halu tulla rakastetuksi, mutta jotenkin se ei onnistu keräämään elokuvaa kasaan. Päämäärättömyys erottaa elokuvan Louhimiehen muuten tietyllä tavalla samankaltaisesta Paha maa-elokuvasta, joka oli huomattavasti parempi. Näyttelijäsuoritukset ovat hetkittäin oikein hyviä, mutta latteat hahmot pitävät todelliset helmet tavoittamattomissa. Kuvaus on liian hidasta, musiikit ovat mitäänsanomattomat eikä Vuosaarella ole muuta tarjottavaa kuin ankea tunnelma ja paljon seksikohtauksia, jotka tuntuvat olevan Louhimiehelle tärkeitä.

Vuosaari olisi voinut olla hyvä elokuva, mutta sen tarina tuntuu keskeneräiseltä eikä elokuvassa ole minkäänlaista vetovoimaa. Lopputuloksena on melankolinen kokonaisuus, jossa aikuiset käyttäytyvät kuin lapset ja päinvastoin.



4 / 10


IMDB

Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...