sunnuntai 30. syyskuuta 2012

The Prestige (2006)



Christopher Nolanin ohjaama ja käsikirjoittama 1800-luvun lopun Lontooseen sijoittuva The Prestige kertoo kahdesta kilpailevasta taikurista, jotka yrittävät vuorotellen saada toistensa uran ja maineen pilattua. Kahinat saavat uutta ulottuvuutta toisen keksittyä tempun, jonka salaisuutta ei pysty selvittämään. Elokuvan pääosissa ovat Christian Bale, Hugh Jackman ja Michael Caine. Pienemmistä rooleista löytyy mm. Rebecca Hall, Scarlett Johansson, David Bowie ja Andy SerkisElokuva oli ehdolla kahden Oscarin saajaksi ja se perustuu Christopher Priestin samannimiseen romaaniin.

The Prestige on moniulotteinen elokuva. Sen juoni kerrotaan epälineaarisesti ja se etenee useassa tasossa samaan aikaan. Yllätyksiä täynnä oleva tarina sopii hyvin teemaan, mutta vaatii katsojalta paljon. Mukana on reilusti juonittelua, pakkomielteitä ja mysteereitä. Henkilöhahmot ovat mielenkiintoisia ja paikoin pinnallisen oloisia, mutta onneksi hienot näyttelijäsuoritukset ja tarina vievät katsojan huomion toisaalle. Elokuvan lavasteet ja puvustus ovat huippuluokkaa ja sopivat tummanpuhuvaan visuaaliseen ilmeeseen. Musiikki ei näyttele elokuvassa isoa osaa.

The Prestige sotkee historiaa ja fiktiota hienosti ja tarjoaa katsojalle keskittymistä vaativan, mutta upean elokuvakokemuksen. The Prestige vaatisi oikeastaan toisen katselukerran, jotta sen ymmärtäisi paremmin.


9 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...