torstai 6. syyskuuta 2012

The Expendables 2 (2012)


Legendaaristen toimintasankarien tähdittämä The Expendables 2 jatkaa machoilevien palkkasotilaiden lyijypitoisia seikkailuja. Tällä kertaa mukaan saatiin Sylvester StalloneJason StathamJet LiDolph LundgrenChuck NorrisJean-Claude Van DammeBruce WillisArnold SchwarzeneggerTerry Crews ja Randy Couture. Aika vakuuttava lista kaiken kaikkiaan. Ainoana oikeana naisosan esittäjänä nähdään uusi nimi Nan Yu.

Kenellekään ei liene yllätys, että  The Expendables 2 on juonipuolella aavistuksen heikko. Elokuvan pääasia eli täysin överiksi vedetty toiminta on onneksi ensiluokkaista. Ei siinäkään mitään järkeä ole, mutta siinä se hauskuus onkin. The Expendables 2 on elokuva, josta ei voi tehdä parodiaa, koska se parodioi jo itseään ja sankareitaan niin paljon, että sille on pakko nauraa ja hyvä niin. Päähenkilöt tekevät juuri odotetun kaltaiset ilmeettömät suoritukset ja one-linereita riittää. Van Damme erottuu joukosta edukseen uskottavana pahiksena. Iso osa sankareista kuuluu jo museoon ja sen kyllä huomaa, mutta niinpä siitäkin saadaan vitsiä väännettyä.

The Expendables 2 on onnistunutta aivot narikkaan viihdettä ja parempi kuin edeltäjänsä. Suurin syy tämän katsomiseen lienee ajatus kaikkien lapsuuden sankarien näkemisestä samaan aikaan ruudulla ja sinällään tämä voi mennä ohi hiukan nuoremmilta ja niiltä, jotka eivät ole tuhlanneet aikaansa 80- ja 90-luvun toimintaelokuviin.



7 / 10


IMDB

1 kommentti:

KimSjopi kirjoitti...

Missä muussa elokuvassa nähdään Bruce Willis ja Arnold Schwarzenegger ampumassa samasta smartista?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...