lauantai 22. syyskuuta 2012

Real Steel (2011)



Real Steel on lähitulevaisuuteen sijoittuva scifi-henkinen urheiluelokuva, joka kertoo robottinyrkkeilystä. Hugh Jackmanin esittämä laskusuhdanteessa oleva promoottori saa uralleen yllättävää nostetta jouduttuaan vasten tahtoaan tekemisiin 11-vuotiaan poikansa (Dakota Goyo) kanssa. Elokuva oli ehdolla parhaiden visuaalisten efektien Oscarin saajaksi.

Urheiluelokuvien perinteinen kaava altavastaajan noususta on käytössä myös Real Steelissä, mutta tarina saa mukavasti syvyyttä päähenkilöiden välisestä suhteesta ja sivuhenkilöistä. Lisäksi nyrkkeilevät robotit vetoavat varmasti kaksilahkeisiin katsojiin poikamaisella machoilullaan ja saavat katsojan välillä unohtamaan tarinassa olevat lukuisat kliseet. Elokuvan näyttelijäsuoritukset ovat luonnollisen oloisia ja varsinkin nuori Dakota Goyo esiintyy edukseen. Hugh Jackmanistä ja Evangeline Lillystä saadaan mukavasti uusia puolia esille eikä hahmoihin samaistumisessa ole ongelmia. Real Steelin efektit todella ovat huippuluokkaa ja ne luovat energisen musiikin kanssa vauhdikkaan tunnelman.

Real Steel on toisenlainen urheiluelokuva. Se tasapainoilee onnistuneesti draaman ja toiminnan välillä ja jaksaa kaikesta ennalta-arvattavuudestaan huolimatta viihdyttää inspiroivan tunnelmansa ansiosta.


8 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...