tiistai 4. syyskuuta 2012

Movie Monday #58 - Olosuhteet

Movie Monday tiedustelee tällä viikolla, mitkä ovat kunkin ihanneolosuhteet elokuvien katseluun.

Itse katselen elokuvia paljon sekä kotona että teatterissa. Kotona katson joko yksin tai vaimon kanssa. Teatterissa on usein vaimon lisäksi mukana kavereita, yksin en ole tainnut käydä siellä koskaan. Pitäisi varmaan kokeilla joskus.

Teatterissa käyn katsomassa lähinnä kevyttä viihdettä kuten toimintaelokuvia ja silloin tulee usein ostettua popcornia. Jos kyseessä on jokin vakavampi elokuva, jossa oma mussutus häiritsee muita tai toisinpäin, katson sen kotona tai olen syömättä. Kotona syöminen riippuu paljon elokuvan laadusta: hyvä elokuva ei eväitä kaipaa, mutta huono ajaa käymään keittiössä.

Kotona käytössä on 40" TV, erillisosista kasattu 5.1-audiojärjestelmä ja kasa toistimia: WD TV Live -mediatoistin, Blu-ray/DVD, Xbox 360 ja nauhoittava digiboksi. VHS on siirretty komeroon, mutta ei kaatopaikalle :) Jos katselen yöllä käytän langattomia kuulokkeita. Valoista päällä ovat vain LED-nauhat, jotka sijaitsevat TV-tason takaosassa, eteisessä ja keittiössä. Säätämällä LEDien väriä hienovaraisesti saa valaistuksen sopimaan elokuvan tunnelmaan paremmin. Kotona paras katselupaikka on sohva. 

Elokuvateattereista suosikki täällä Tampereella on Finnkinon Plevna, joka on moderni multiplex-teatteri, jossa on isot penkit juomatelineillä, edessä olevan yli näkee eikä seisomaan tarvitse nousta muiden kulkiessa ohi. Iso miinus tulee siitä, että 10-12€ lipulla joutuu katselemaan 15 minuuttia mainoksia ennen elokuvan alkua.

Jos elohopea nousee yli 20 asteen eikä sada, en yleensä katso mitään vaan poistun ovesta jonnekin. Pari kertaa olen tosin mennyt teatteriin jäähdyttelemään paahtavalla helteellä. 

Paras leffafiilis on niinä pimeinä ja myrskyisinä syysiltoina kun katselen vaimon kanssa kotona jotain, josta me molemmat pidämme :D

2 kommenttia:

Laura kirjoitti...

Itse menen yleensä katsomaan toimintaleffat elokuvateatterissa musiikin ja visuaalisuuden takia. Himassa on mukavempi kattoa kaikki hömppäleffat ja komediat kun voi rauhassa naureskella ja höpötellä kavereiden kanssa samalla. Itekkin leffafriikkinä olen hommannut melko kiitettävän kotiteatterin 55'' telkkarista ja Geneleceistä koostuvasta 5.1:sestäni.

Sakari kirjoitti...

Toimintaelokuvia minäkin tuolla hain takaa, mutta ehkä ilmaisin asian liian epämääräisesti... Oli pakko hiukan muokata tekstiä :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...