lauantai 15. syyskuuta 2012

Lumikki ja metsästäjä / Snow White and the Huntsman (2012)



Snow White and the Huntsman (Suomessa ”Lumikki ja metsästäjä”) on uusi synkkä versio ”Lumikki ja seitsemän kääpiötä” -sadusta. Yhteistä alkuperäisen tarinan kanssa on aika vähän ja lopputulos muistuttaa enemmän yliluonnollista seikkailu- ja sotaelokuvaa. Pahaa kuningatarta esittää Charlize Theron, Lumikkia Kristen Stewart ja metsästäjää Chris Hemsworth.

Snow White and the Huntsman on visuaalisesti tumma ja masentavan oloinen, mutta silti erittäin näyttävä. Kuvaus on todella hienoa ja maisemat, lavasteet ja puvustus ovat kaikki viimeisen päälle kohdallaan. Upeat ja usein mahtipontiset musiikit säestävät tapahtumia. Theron tekee loistavan suorituksen kunigattarena, mutta yhden ilmeen Stewartin suoritus on parhaimmillaan hänen esittäessään ruumista. Tarina on rönsyilevä ja epätasainen eikä siinä ole minkäänlaista vetovoimaa. Eeppinen taistelu pahaa vastaan on onnistuttu muuttamaan sekavaksi ryntäilyksi paikasta toiseen ja henkilöhahmot ovat latteita. Taistelukohtauksien taso vaihtelee sekin laidasta laitaan.

Snow White and the Huntsman sisältää kaikki hyvän elokuvan ainekset, mutta lopputulos ei sitä kuitenkaan ole. Elokuva on hyvin tuotettu ja se näyttää ja kuulostaa hyvältä, mutta on loppujen lopuksi tylsä ja ponneton.


6 / 10



Ei kommentteja:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...