keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Isänmaan puolesta / Homeland (2011) -sarja, 1. tuotantokausi / Season 1


Claire Danesin ja Damian Lewisin tähdittämä Homeland (Suomessa "Isänmaan puolesta") kertoo kahdeksan vuotta kadoksissa olleesta Yhdysvaltojen sotilaasta, joka palaa yllättäen kotiin, ja nuoresta CIA:n agentista, joka epäilee miestä heti terroristiksi. Tästä alkaa kissa ja hiiri -leikki, jossa omien ongelmiensa kanssa painiva nuori nainen jahtaa uuteen tilanteeseensa sopeutumisen kanssa kamppailevaa mahdollista turvallisuusuhkaa välillä epäilyttävinkin keinoin.

Homeland rakentuu muutamien hyvin käsikirjoitettujen ja inhimillisten oloisten henkilöiden varaan ja alun rauhallisuuden jälkeen näyttelijät pääsevät tuomaan esille oikeat taitonsa. Tarina etenee mukavalla tahdilla ja sarjassa on todellista imua. Tyyliltään Homeland ei ole lähelläkään terroristeista muistettua 24-sarjaa eikä oikeastaan muitakaan poliisi- tai agenttisarjoja. Perinteisiä kliseitä sarjassa on melko vähän ja tarinasta tuodaan esille molempien osapuolien näkemys alleviivaamatta katsojalle, kumpi on oikeassa.

Homeland on hienosti viimeistelty kokonaisuus ja kaikkiaan erittäin hyvä sarja, jossa tarina ei palvele toimintaa vaan päinvastoin. Tätä on helppo suositella.

2 kommenttia:

Sakari kirjoitti...

Tämä sarja on uusittu toiselle kaudelle.

Sakari kirjoitti...

Tämä sarja on uusittu kolmannelle kaudelle.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...